Positieve mindset

Positieve mindset Ilima Hees Bilzen

Gedachten zijn krachten

Het is zo BELANGRIJK om met een positieve mindset in het leven te staan. Geniet van de kleine dingen in je relatie, je voeding, je lichaam, je werk, je familie, je vrienden en ook van je huid.
Je straalt uit wat er innerlijk schijnt.

Zit je met een groot verdriet, met liefdesverdriet, voel je jezelf lelijk, ben je angstig, ben je onzeker, ben je om welke reden ook ongelukkig….

Tijd voor actie

We zijn allemaal mensen met gevoelens en daar horen de verschillende emoties bij. Je hebt zelfvertrouwen om iets nieuw te starten. Je bent vreugdevol en geniet ervan om het met anderen te delen. Dan komt de twijfel omdat je andere meningen hoort. Er komt een gevoel van onmacht, verdriet, angst of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Het is niet de bedoeling om daardoor ongelukkig te zijn.

Grijp het leven met beide handen. Ga voelen bij jezelf en denk terug met een positieve mindset en je gemaakte keuze. Zoek hulp als je er alleen niet uitgeraakt. Wees daar ook niet bang voor. Het is beter, dat je het deelt met iemand, dan in je eigen wereldje vol angst en onzekerheid te blijven zitten. Een andere kijk, geeft je vaak weer die positieve inspiratie.
Wat je denkt, krijg je. Dus denk positief, want als je negatief denkt dan krijg je het ook.

GEDACHTEN ZIJN KRACHTEN.

Enkele tips voor jouw positieve mindset

9

Wees dankbaar, wees dankbaar bij het ontwaken, wees dankbaar met de voorbije dag. Schrijf elke dag 7 positieve dingen op van die dag. Durf jezelf bedanken voor het mooie, wat je die dag bereikt, gedaan of beleefd hebt. Het zijn de kleine positieve dingen, die groots zijn.

9

Start de dag met een positieve mindset, een positief bericht aan jezelf. Je kan dit meteen doen tijdens het ontwaken in je bed.
Gun jezelf deze paar minuten, om de dag goed te starten. Je kan het combineren met je bewegingsoefeningen. Bv ik wens mezelf vandaag een vlotte rit naar mijn werk of ik wens mezelf vandaag een prachtige dag vol positieve berichten of ik wens dat ik (terug) gezond bent.
Wist je dat alles begint met een emotie? Eerst gebeurd er op emotioneel gebied iets, vaak zonder dat we er bewust van zijn. De situatie herhaalt zich of een gelijkaardig iets, dan gaat het over naar je energetische niveau. En past als je daar geen aandacht aan geeft, krijgen we fysieke klachten. Dus laten we positief met onszelf en elkaar omgaan.

9

Zeg een positieve boodschap tegen jezelf in de spiegel. Voel wat het met je doet. In het begin, zal dit een beetje raar aanvoelen, maar als het een gewoonte is…

Positieve mindset Ilima Hees Bilzen
9

Geef jezelf de positieve mindset, die je nodig hebt. Wacht niet op een ander zijn/haar complimentje, geef het jezelf. En durf het ook vaker aan een ander te geven. Dit kleine gebaar, kan een wereld van verschil maken voor de ander. Bv. Jij ziet er goed uit vandaag!

9

Zie het positieve in een situatie, hoe klein het ook is. Elke voorkant heeft ook een achterkant. Ga voor de kant, die jou het gelukkigste maakt. Wedden dat het de positieve kant is?

9

Laat je verleden los, daar kan je niets meer aan veranderen. Het is geweest, wat het moest zijn. Leef ook niet in de toekomst, want dan vergeet je het NU. NU is het belangrijk om positief te zijn naar jezelf en je omgeving. Met een positieve mindset creëer je een positieve toekomst.

Iedereen is het waard om een mooi, liefdevol, leven te leiden, ook JIJ!

Positieve mindset Ilima Hees Bilzen

Me time

Tijd, die je aan jezelf mag besteden
Tijd, om in het nu te zijn
Tijd, die helemaal van jou is
Tijd, die je mag invullen zoals jij dat wilt
Tijd, waar je geen verantwoording voor hoeft af te leggen. Ook niet aan jezelf.

Me time is nodig. Het is zelfs noodzakelijk

Het is noodzakelijk omdat je dan de vrolijke partner, collega, mama/papa, vriend(in)… blijft en je gedachten positief kan houden. Het is nodig om even op adem te komen, even je hoofd leeg te maken, even aandacht te geven aan jezelf, even (terug) contact met jezelf, weg van de drukte en de dagelijkse ‘sleur’. Deze ‘sleur’ hoeft geen sleur te zijn, als je tijdig tijd maakt voor jezelf. Even ben JIJ alleen belangrijk.
Ieder persoon is anders. Dus ieder van ons vult deze Me time anders in. Het voelt onwennig, als je dit pas toepast.

Maar weet dat ook JIJ het verdient!

Bedenk even, wat wil ik voor en met mezelf doen. Niets moet, alles mag. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen.
Heb jij zin om lekker in je bed te kruipen en een dutje te doen of een boek te lezen, waar je al eeuwig naar uitkijkt en waar je nog geen tijd voor hebt vrijgemaakt?
Heb je zin in een wandeling in de natuur? Genieten van de bomen, de kleine dingen om je heen…
Heb je zin in een verwenmoment in je eigen badkamer met je favoriete PHYTO 5 producten, die je lang geleden hebt gekocht, omdat je weet dat ze goed zijn, maar die tot vandaag kastvulling zijn gebleven? Ontspanningsmuziekje aan, gordijnen dicht, verwennen van je gelaat met scrub en maskertje, waarom ook geen haarmasker en dan wegzakken in een warm ontspannend bad… Nagenieten in badjas met een lekker kopje kruidenthee en een zelfgemaakt (gezond) stukje cake…

Heb je zin in een verwenmoment bij mij? Een behandeling, helemaal volgens jouw noden voor je gelaat, lichaam of waarom niet de combinatie. Even helemaal in het moment, als herboren terugkomen…
Want JIJ verdient het allerbeste! JIJ mag trots zijn op wie je bent en wat je allemaal doet. Af en toe (regelmatig) mag je dan ook een moment voor jezelf nemen. Een moment helemaal voor jou. ME time.

Aan jou de keuze, ga je voor de positieve mindset of niet?

Een totaal concept voor jouw gezond leven

Ilima in Hees geeft workshops voor volwassenen volgens de Sanamethode en voor kinderen met als hoofdthema gezonde voeding, in combinatie met het BIOK ijsbergpakket.
Het Ilima An-In concept is een totaal concept voor gezonde voeding, beweging, mind set, huidverzorging, lymfedrainage en lichttherapie. Een Andere kijk op je Innerlijke wereld.

Contactinformatie

Heesstraat 40
3740 Hees - Bilzen
info@ilima.be
0475776259